این روز ها تابستان و زمستان بچه ها به هم گره خورده و دیگر مانند گذشته ، تابستان را با شور و هیجان و بازی کودکان نمی توان دید .
تصور بیشتر والدین این است که با ثبت نام انواع و اقسام کلاس ها می توانند تابستانی پربار را برای فرزندشان رقم بزنند . اما باید توجه داشت قبل از هرکاری باید کودک خود را بیشتر بشناسند و بدانند چطور با کمک خود او امسال را آنطور که خودش دوست دارد ، برنامه ریزی کنند.
یکی دیگر از مشکلات والدین این است که از برنامه های تابستانی خروجی می خواهند و مدام فرزندشان را پایش می کنند و از او درباره آنچه یاد گرفته ، سؤال می کنند در حالی که این کار، کودک را از یادگیری بیزار می کند.
کمال گرایی در به موفقیت رساندن کودکان ، آنها را شاد بار نمی آورد . کودک می تواند موفقیت را در زندگی اش پله به پله بدست بیاورد اما شادی را نمی توان جبران کرد.
تابستان یک فرصت استراحت برای کودک است برای آنکه آنطور که دلش می خواهد زندگی کند. همین که او احساس کند قرار نیست به کسی جواب بدهد ، اضطراب او را کم می کند. بنابراین درمورد مسائل آموزشی باید محتاط برخورد شود.
بسیار واضح است که کودک نباید از روال زندگی مفید خارج شود.آنچه باید در تابستان تغیر کند ، محتواست . بهتر است کودک در همان ساعت از خواب بیدار شود و به فعالیت بپردازد اما تفاوت اینجاست که باید برنامه ای باشد که او خودش دوست دارد یا ضرورتی باشد که مشخص است.
والدین تصور می کنند که بازی و ورزش فقط موتور حسی و حرکتی کودک را به کار می اندازد و بنابراین چندان در یادگیری موثر نیست در حالی که هرچند بازی و ورزش ، یادگیری مستقیم نیست اما هوش کودک را تقویت می کند.
این مهم است که کودک در برنامه ریزی تابستانی شرکت داشته باشد. به عنوان مثال اگر قرار است 3 برنامه مشخص در تابستان دنبال شود ، 2 برنامه آن ، انتخاب خود او باشد تا متوجه شود که والدین به او توجه دارند و او را می بینند. اگر والدین ، کودک را تحت فشار قرار دهند بعد از آنکه به سن خاصی رسید ، می تواند به راحتی والدین را کنار بزند . بنابراین باید با تعامل با کودک کلاس ها و برنامه ها مشخص شود. هدف ، فقط تابستان امسال نیست و برنامه بلند مدت است ، بنابراین کودک باید برنامه پذیر باشد.

*یک کلاس تابستانه باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
 داشتن محیط مناسب برای برگزاری کلاس
ممکن است بعضی از موسسات تنها برای اینکه بتوانند سود بیشتری بدست آورند ، کلاس هایی برگزار کنند که فضای کافی برای برگزاری آن را ندارند. این دسته موسسات فقط با انجام تبلیغات قصد جذب مخاطب را دارند. برای ثبت نام فرزندانمان در کلاس های تابستانی باید به این موضوع توجه کنیم که آیا موسسه برگزار کننده کلاس فضا و امکانات لازم را برای برگزاری آن کلاس در اختیار دارد یا خیر.
* استفاده از اساتید شایسته
کلاس تابستانی می تواند به همان اندازه که یک کلاس مدرسه تاثیر گذار است، در تربیت و آموزش فرزندان مفید باشد. اساتیدی باید به آموزش دانش آموزان در این کلاس ها بپردازند که دارای مدارک معتبر در زمینه تدریس می باشند. به عنوان نمونه اگر فرزند ما قصد رفتن به کلاس هنری دارد ، باید استاد وی در زمینه تدریس هنر مربوطه ، تجربه و مدارک لازم را داشته باشد.
*برگزاری کلاس های مفید
یک کلاس تابستانی خوب علاوه بر داشتن مزیت های بالا ، باید محتوای مفیدی هم داشته باشد. یعنی فرزند ما به کلاسی فرستاده نشود که هیچ محتوای علمی یا فرهنگی و یا ورزشی نداشته باشد.
* داشتن نظم در برگزاری کلاس ها
موسسه یا مدرسه ای که اقدام به برگزاری کلاس های تابستانی می نماید ، باید دارای نظم در برگزاری کلاس ها باشد. خصوصا اگر این کلاس ها موضوعات درسی را شامل می شوند ، این مورد باید خیلی مورد اهمیت واقع شود. داشتن نظم وعدم تعطیلی بی مورد درکلاس ها،می توانداز بی اهمیت شدن کلاس نزد فرزندانمان جلوگیری نماید.
*برای فرزندمان چه کلاسی انتخاب کنیم؟
مهمترین عامل در انتخاب یک کلاس تابستانی برای فرزندمان باید علاقه وی باشد. پس از ۹ ماه آموزش در مدرسه و یادگیری درسی و همچنین گذراندن امتحانات پایانی، مسلما فرزند ما نیاز به استراحت و تفریح دارد. پس بهترین کار این است که ابتدا انتخاب را به عهده او بگذاریم. از او درباره علایق و یا کارهایی که دوست دارد فرا بگیرد، سوال کنیم و در نهایت با انجام یک سری تحقیقات بهترین کلاس تابستانی را برای او انتخاب کنیم و او را در آن ثبت نام نماییم. کلاس تابستانی بهترین فرصت برای کشف استعدادهای فرزندانمان می باشد. استعدادهای ورزشی، هنری ، فرهنگی و یا حتی علمی و درسی. از کنار کلاس های تابستانی مفید، به سادگی عبور نکنیم و حتما حداقل در یک کلاس فرزندانمان را ثبت نام کنیم تا بتوانند از این وقت گرانبلها، بیشترین استفاده را ببرند.